PurposeGames

PurposeGames

De Engelstalige website PurposeGames biedt spellen aan uit verschillende vakgebieden maar geeft ook de mogelijkheid om zelf (educatieve) games of quizzen te maken.

Sector

Licentievorm

Authenticatie

Locatie leverancier

Locatie data

PO,
VO
Gratis,
Individueel,
Instelling
Username (lokaal account),
Google
Derde land Derde land

Wat kun je ermee?

De Engelstalige website PurposeGames biedt spellen aan uit verschillende vakgebieden maar geeft ook de mogelijkheid om zelf (educatieve) games of quizzen te maken. De onderwerpen van de bestaande spellen lopen uiteen van geschiedenis tot muziek tot talen tot literatuur. Er zijn vijf verschillende soorten quizzen die gemaakt kunnen worden: tekst, plaatjes, vormen, meerkeuze of zelf het antwoord typen. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om een combineeroefening te maken. Er kunnen groepen gevormd worden die tegen elkaar de strijd aan kunnen gaan om als snelste of beste de oefening te voltooien.

Hoe werkt het?

Door het maken van (educatieve) games kunnen leerlingen op een leuke manier leren. Het wordt extra spannend doordat er op tijd en score kan worden gespeeld. Dit maakt het niet alleen bruikbaar als online oefening op een tablet of pc maar ook voor het digibord in de klas  #LetTheGamesBegin. Veel oefeningen zijn er in meerdere talen. Zo kunnen de onderdelen van bijvoorbeeld het hart eerst in het Nederlands worden geleerd en vervolgens in het Engels.  Op deze manier kunnen meerdere vakgebieden met elkaar gecombineerd worden.

PurposeGames heeft een filter functie voor vakgebieden. Op deze manier is er snel een overzicht wat er op de site te vinden is. De games die op deze manier weergeven worden zijn vaak in het Engels. Negen van de tien keer is er ook een Nederlandse versie beschikbaar.  Om een Nederlandse versie te krijgen, kan de titel van het Engelse spel in de zoekbalk worden ingetypt (in het Nederlands).

Met behulp van de zoek functie in PurposeGames kunnen games en quizes van collega’s worden opgezocht. Deze bestaande games/ quizzen kunnen aangepast worden voor eigen gebruik.

Het programma is naast het online gebruik ook goed te gebruiken op het digibord in de klas.

Waar is een handleiding te vinden?

Informatiebeveiliging en privacy (IBP)

Welke verwerkersovereenkomst(en) biedt de leverancier aan?

Heeft de leverancier het Privacyconvenant onderwijs ondertekend?

Nee

Link naar het cookiebeleid

Zie privacybeleid

Link naar het privacybeleid

https://www.purposegames.com/privacy

Datum/versie van het privacybeleid waarop deze gegevens zijn gebaseerd

2023-02-20

Waar wordt het securitybeleid van deze tool beschreven?

Extra informatie of bijzonderheden mbt het privacybeleid

Deelt leverancier data met derden of voor eigen commercieel gebruik

onbekend

Contactpunt privacy leverancier

https://www.purposegames.com/contact

Laatst bewerkt door op onbekend
direct naar deze tool →